Okulumuzun Kısa Tanıtımı

Okulun Kısa Tanıtımı


 

Okulumuz 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında eğitim öğretime başlamıştır. 36-72 aylık çocuklara eğitim vermek üzere açılmış bir okul öncesi eğitim kurumudur. İkili eğitim verilmektedir. Okulumuz 1193 metrekare alana kurulmuş 580 metrekare yüz ölçümüne sahip tek katlı bir binaya sahiptir. Okulumuzda 4 derslik, 1 öğretmenler odası, 1 mutfak, 1 kalorifer dairesi, 2 öğrenci ve 1 personel tuvaleti, öğrenci ayakkabı dolaplarının bulunduğu giriş,  geniş bir ortak etkinlik alanı, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, kum havuzu, oyun parkı ve okul bahçesi bulunmaktadır. Darıca Anaokulu 4 dersliğinde 8 şubeye hizmet vermekte olup bünyesinde 1 müdür, 1müdür yardımcısı. 1 Rehber ve Psikolojik Danışman ile 8 okul öncesi öğretmeni görev yapmaktadır. Ayrıca okulumuzda iki personel çalışmaktadır.

Okulumuzun amacı Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel amaç ve hedeflerinin yanı sıra okul öncesi eğitimin temel ilkeleri olan;

·Çocukların beden, zihin ve duygu gelişimlerini desteklemek ve iyi alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak,

·Onları ilkokula hazırlamak,

·Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak,

·Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.

.Toplumsal hayata uyum sağlamalarını desteklemek konusunda uygun olarak eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.

 

 

Bu temel amaçlar doğrultusunda okul öncesi dönem çocuklarının sosyal, bedensel, zihinsel, ahlak ve ruhsal yönden geliştirmek, onları hayata hazırlamak için çeşitli faaliyetler, projeler, gezi ve gözlem etkinlikleri, aile katılım çalışmaları ve tüm paydaşların işbirliğiyle gelişimlerine katkı sağlanmaktadır. MEB 2024 Okul Öncesi Eğitim Programı doğrultusunda bu çalışmaları gerçekleştirebilecek elverişli eğitim-öğretim ortamları sunulmaktadır. MEB 2024 Okul Öncesi Eğitim Programı kapsamında, matematik etkinlikleri, fen etkinlikleri, okuma-yazmaya hazırlık çalışmaları, sanat etkinlikleri, müzik etkinlikleri, hareket etkinliği, oyun etkinliği, drama etkinliği, Türkçe etkinlikleri ve alan gezileri çocukların gelişim seviyelerine uygun öğretim yöntem ve teknikleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra okulumuz doğal ortamlarda çocukların aktif katılımının sağlandığı açık alan etkinlikleri, doğa yürüyüşleri ve gezileri yapmaktadır. Açık alan etkinlikleri bölgesel ve ulusal projelerle desteklenmektedir. Okulumuz çeşitli  E-Twinning projeleri, okullarda orman programı,Eko-Okul, Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Sıfır Atık Projesi, Önem Projesi, Minik Tema, Anadolu Masalları Projesi ve TÜBİTAK 4004 Orman Öğretiyor Ben Keşfediyorum projesi gibi pek çok projeye de ev sahipliği yapmaktadır.   Milli bayramlar, değerler eğitimi, belirli gün ve haftalar, ulusal yarışmalar gibi güncel çalışmaları takip etmekte, öğrenci,  öğretmen ve ailelerin bu çalışmalara katılması desteklenmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 5  kişi beğendi